0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Priprave na vrtec in šolo – kaj potrebujejo naši najmlajši?

Poletni počitniški čas se počasi preveša v krajše poletne večere, nižje temperature, z njim pa se za nas starše začenja tudi tisti malo aktivnejši čas, ko je potrebno otroke pospremiti prvič v vrtec ali v večjo skupino v vrtcu, nekatere pa tudi že v šolo.

Kako vam gredo priprave? Imate že vse kar bodo vaši najmlajši potrebovali tekom leta?

Nova prelomnica naših najmlajših in urejanje njihove garderobe v vrtcu in šoli

Ti prestopi so pomembnejše prelomnice naših najmlajših, za prelomnice pa se spodobi, da jih naredimo nepozabne in lepe.

Ker bo otrok velik del dneva preživel stran od doma, mu je potrebno pripraviti vse, kar potrebuje za svoje udobje v vrtcu ali šoli. Sama za moji dve hčerki z veseljem poskrbim, da so v njunih nahrbtnikih vedno dodatne rezervne majice dolgih in kratkih rokavov, hlačne nogavice, nogavičke, spodnje perilo, pa seveda tudi oblekice in »matchy« pentljice. Ne manjka niti jopica, da ni preveč dodatne slabe volje, če se v vrtcu malčici slučajno zmočita, umažeta ali potrebujeta dodaten sloj oblačil. Poleg vseh zadev v otroškem nahrbtniku v njuni garderobi odložim še gumijaste škornje in pelerino, da sta moji malčici pripravljeni na vse vremenske razmere, da gresta lahko tudi v deževnem vremenu ven poiskati kakšno zanimivo lužo. Kasneje v jeseni jima na poličko v vrtcu dodam še trak ali kapo. 

Te stvari puščam kar v vrtcu, da nimamo nepotrebnega dela in vsakodnevnih skrbi, ali smo vzeli vse s sabo ali ne. Na mestu, kjer imata moji hčerki garderobo, jima postavim tudi termovko za vodo, da se lahko odžejata. Drugih zadev in pripomočkov oziroma »motilcev« pa moji dve hčerki nimata, saj v to smer usmerjajo tudi v vrtcu.

Iskanje primernih otroških copatkov za v vrtec in šolo

Ena pomembnejših zadev, ki je še nisem omenila, ker ji namenjam posebno obravnavo, pa so mehki in udobni otroški copatki za v vrtec in šolo. Dolgo časa sem iskala in spremljala ponudbo in usmeritve stroke po udobnih, varnih, praktičnih in lepih copatkih za moji hčerki za v vrtec. Preizkusili smo kar nekaj različnih copatkov, od cenejših do dražjih, pa nikoli nisem bila zares zadovoljna. Eni so bili lepi, udobni, pa so se prehitro obrabili, še preden jih je hčerka prerastla. Drugi so bili mehki in lepi, vendar so imeli neuporaben podplat, pri katerem se je ob najmanjšem stiku z vodo zmočila tudi nogica. Tretji so drseli pri hoji. Četrti so bili neudobni za nošenje brez nogavičk, kar poleti dela težave. Petim se je strgala elastika, ki objame nogico malčice, ko si obuje copate. 

Vedno sem iskala lahke, usnjene, udobne in varne copatke, pa vedno me je nekaj razočaralo. Seveda je bil vedno poudarek tudi na atraktivnosti copatkov, da jih bosta hčerki radi obuli. Potem pa smo pristopili k našim AMAREEN copatkom, poimenovali smo jih Unicorn, saj je na sprednji vrhnji strani copatkov nakazana glava ljubkega srebrno-zlatega samoroga. Samoroge seveda punčke obožujejo! Koliko vprašanj, če res obstajajo, ali zares letijo, ali imajo zares zlati rog? 

Usnjeni copatki za punčke

In tako smo oblikovali naše AMAREEN Unicorn copatke iz mehkega pravega usnja, le podplat je zaradi večje vzdržljivosti iz umetnega usnja. Na podplatu sta nemoteče všita gumijasta dela, posebej na predelu pete in posebej na predelu prstkov, da malčicam ne drsi, pa tudi, da se ne zmočijo ob stiku z vodo. Usnjeni copatek ima pod resicami skrito elastiko, s katero copatek udobno in ravno prav tesno objame nogico deklice. Sprednji del copatka v obliki mokasina pa je dopolnjen še s krono in rogom samoroga, parom oči in parom ličk, kar pričara pravo pravljično bitje za veselje našim malim kraljičnam. 

Enostavno vzdrževanje copatkov

Copatki se tudi enostavno vzdržujejo, zunaj jih obrišete z vlažno krpo in vsa umazanija gre stran. Copatki so zelo vzdržljivi, deklice jih prej prerastejo, kot pa se jim zgodi kakšna neljuba obraba. In seveda tudi zelo pomembno – copatke deklice enostavno obuvajo samostojno.

Nasveti za izbiro otroških copat

Naše usnjene Unicorn copatke lahko obujete vašim najmlajšim dojenčicam, kot prve »okrasne čeveljce«, ko jim nogice »bingljajo« iz vozička, le da so tisti copatki še brez všite gume v podplatu, saj dojenčice še ne hodijo. V hladnejših mesecih naši copatki Unicorn še malo bolj pogrejejo nogice dojenčic, da jih ne zebe med pohajkovanji zunaj. 

Naši Unicorn copatki so čudovita obutev za prve korake vaših malčič, saj jim zaradi v podplatu všitih delov gume ne drsi, omogoča jim varen in udoben korak, da bodo prve pomembne prelomnice še hitreje obkljukane.

Copati, ki pašejo k vsakemu »outfitu«

Naši Unicorn copatki so narejeni z željo, da bodo prišli prav in da bodo lepo pristajali vsem »outfitom« vaših deklic, ne glede na to, kakšne barve oblačil in katere kose oblačil bodo deklice izbrale, ali bodo to oblekice ali hlače. Zato so nevpadljivih in nevtralnih barv. Vedno šik!

Kako pravilno izmeriti velikost noge?

In še zadnji nasvet, ko kupujete copatke ali drugo obutev za vaše najmlajše predlagam, da obrišete boso nogico malčice v stoječem položaju na list papirja s svinčnikom, tako dobite dolžino bose nogice, nato pri izbiri velikosti obutve vedno dodate 1 ali 1,5 cm, da bo obutev prav vsaj pol leta in da bodo copatki udobni tudi, ko bodo malčice nosile nogavičke ali žabice. Pri nas smo se zato s številkami obutve izognili standardnim velikostim glede na trge posameznih držav in smo raje oblikovali različne velikosti obutve glede na želeno notranjo dolžino copatka ali čeveljčka. Pri Unicorn copatkih lahko izbirate med notranjimi velikostmi copatk od 11 do 17 cm, kar za občutek ustreza starosti deklic od 3 mesecev pa tam nekje do 4. leta starosti.

Želimo vam veselo in razigrano vrtčevsko in šolsko leto 2021/2022!

19. 8. 2021

Prijavi se na elektronske novice in pridobi 5 % popusta za nakup v 24 urah.

#Amareen na instagramu

Hitra dostava

V 1-3 delovnih dneh.

Garancija na zadovoljstvo

V kolikor si premislite glede nakupa, lahko izdelke v 14 dneh vrnete.

Varen nakup

Vaši podatki so pri nas varni.

Brezplačna dostava

Naročila nad 70,00 EUR bomo brezplačno dostavili na vaš naslov.