0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Dnevna rutina in kako otroka navaditi nanjo

Rutina je za otroka pomembna, saj se z njo naučijo, kako skrbeti zase in za stvari okoli sebe. Jutra pa znajo biti včasih zelo kaotična, zato je pomembno, da jo ohranjamo vse dni v tednu. Sama se, že od kar se spomnim, uredim tudi za doma. Vsako jutro, ne glede na to, ali je delovni dan ali vikend. Opravim osnovno jutranjo higieno, nanesem kremo na obraz, poudarim trepalnice, uredim frizuro, se lepo oblečem. In se bolje počutim.

Tudi sedaj, ko so časi malo bolj drugačni, ko ni nujno, da se vsak dan odpravimo v utečene urnike, da gremo redno v vrtec, v šolo, v službo, to rutino ohranjam. In se mi zdi, da je še bolj pomembna.

Jutranja rutina pri nas doma

Na jutranjo rutino navajam tudi svoji punčki. Pogosto jima celo dam prednost in ju uredim prvi, šele potem sebe. To smo me mame.  Ko vstaneta, gremo najprej v kopalnico, kjer umijeta zobke, obraz, rokice, očistimo nosek, spijeta prvi kozarec vode. Tudi njima vsak dan namažem obraz s kremico in jima doziram otroški D vitamin. Nato gremo v njuni sobici, kjer  slečeta pižamo, jo pospravita v predal za naslednjič, odpremo garderobno omaro in izbiramo, kaj se bosta oblekli.

Pri nas je sicer vsak dan na vrsti oblekica, razen če je v načrtu bolj delovni ali športno aktiven dan – med drugim tudi telovadba v vrtcu. In ja, prav ste prebrali, sicer vsak dan oblekica. Zakaj? Zato, ker imata to najraje. Zato, ker navdušeni z rokicami posegata po obešalnikih in izbirata oblekico, ki se najbolj sveti, ki je lepih pisanih barv, ki se najbolj vrti, ki je najbolj nova. Male damice, kajne? No in potem, ko jo skupaj izberemo, iz predala potegnemo ven še udobne podkose, lepo telirano belo majico, bele hlačne nogavice (ali nogavice z volančki) ter pri nas nikoli brez – naglavnega okraska, ki lepo dopolni celotno podobo in da piko na i celotnemu outfitu. Punci se oblečeta sami, le pri oblekici potrebujeta pomoč, da jima zapnem zadrgo ali gumbke na hrbtu. Potem se usedeta na stol pred veliko ogledalo in sledi končno urejanje. Urejanje pričeske. Tako zares kot v frizerskem salonu. Tu ponovno upoštevam njune želje, vsak dan izbirata med kitkami, čopki, figicami, vseh različnih izdelav, ali pa spuščenimi lasmi. Med tem mirno sedita in se opazujeta v ogledalu. Sicer je včasih vmes malo cirkusa, na račun, katera bo prva urejena, ampak smo že navajeni – to je namreč tudi del tega urjenja naših »mladičkov« in en korak več v odraščanju naših sorojencev.

Mali kraljični urejeni od glave do pet

Taaaadaaa. Punci sta urejeni. Če je dan, ko sta oblečeni v oblekici, sledi še plesni korak vrtenja okrog svoje osi v dnevni sobi in občudovanje druga druge, kako lepo se skupaj z njima zavrtita tudi oblekici. Pohvalim ju, da sta lepi in z nasmehom na obrazu do ušes se začne tudi njun dan. Lep dan.

V oblekico ju oblečem tudi, če smo cel dan doma. Zato, ker se tako dobro počutita, kot pravi mali kraljični tudi pri igranju na tleh s kockami, zlaganju sestavljank, igranju kuhinje, igranju z dojenčicami, in vesela sem, da sta zadovoljni.

V oblekico ju oblečem tudi, če vem, da se bosta veliko umazali. Zato, ker se vsa oblačila lahko opere, pa ne glede na to, ali so pajkice in tunika, trenerka, kavbojke ali oblekica. Pralni stroj vse opere. Pri podkosih v beli barvi in bombažne sestave je še ta prednost, da jih lahko operem na visokih temperaturah in dodam tudi močnejše odstranjevalce madežev. Mi vedno očistimo vse madeže.

V oblekico ju oblečem vsak dan za v vrtec, razen zgoraj napisanih izjem. Zato, ker se lep dan nadaljuje že v garderobi v vrtcu, ko se »sošolke« med seboj opazujejo, si pregledujejo, katero oblekico imajo danes oblečeno, kaj je posebnost oblekice, se veselijo, da oblekico pokažejo naprej tudi vzgojiteljici…

Pomembno je, da se dobro počutimo v svoji koži, da si z malenkostmi polepšamo dan, da ustvarjamo pozitivno energijo in da jo širimo tudi naprej. To nič ne stane, učinki pa so ogromni.

Tudi vaša mala kraljična je lahko v udobnih kompletih AMAREEN urejena od pentljice do copatk –  in to le z enim klikom. 😉

Lep dan tudi vam in vašim malim kraljičnam!

15. 3. 2021

Prijavi se na elektronske novice in pridobi 5 % popusta za nakup v 24 urah.

#Amareen na instagramu

Hitra dostava

V 1-3 delovnih dneh.

Garancija na zadovoljstvo

V kolikor si premislite glede nakupa, lahko izdelke v 14 dneh vrnete.

Varen nakup

Vaši podatki so pri nas varni.

Brezplačna dostava

Naročila nad 70,00 EUR bomo brezplačno dostavili na vaš naslov.